2007. december 10., hétfő

Két 145 R13 rendel

Remélem hogy a történet végét közölhetem ezennel és nem lesz újabb felvonás.
Ma reggel elvittük a megyeri úton egy gumiszervízbe a kereket és azt mondták javíthatatlan és amúgy 10 éves, megnézték és nem volt nekik ugyan olyan méretű használt csak új ami elég drága volt így inkább továbbálltunk. Párszáz méterrel arrébb egy szalonban találtunk végülis megfelelő téli gumikat normális áron és ekkor jött a csavar.
Első lépés régi elülső gumik hátra mert az új téli gumiknak egy elülső kerék meghajtásos autón csak ott van értelme. A rossz kerékről és a pótkerékről le a gumit az abroncsra fel az új gumi és a rossz kerékkel szemben levő kerék lett a pótkerék, mert ugye egy gumit azért nem lehetett venni mert párban ezeknek ugyan olyanoknak kell lenniük.

Így ezzel a kis csavarral sikerült megoldani, hogy újra működjön az autó, persze szerelés közben a gumis megvallotta, hogy a most hátrarakott gumik is szarok szóval azokat is ki kellene cserélni. Ez a kis móka belekerült majdnem 17000 Ftba úgyhogy talán most nem rohanok megvenni a másik kettőt is de lehet hogy karácsonyra ezt kérem majd valakitől.

Egy dolgot biztosan megtanultam ebből az egészből és ez nem csak ebben a szituációban érvényes, hogy mindig legyen nálam ellenőrzött pótgumi :)

Blogged with Flock

Nincsenek megjegyzések: