2009. december 3., csütörtök

2001 Űrodüsszeia

Na eeeez borzalmas volt. A Moon után úgy gondoltam hogy mivel úgyis régóta meg akarom nézni és a Moon mellé ajánlott filmek között is ott volt ezért ideje megnéznem a híres nevezetes űrodüsszeiát. Hát nem azt kaptam amit vártam. Majdnem több mint két órányi tömény unalom amit nem is sikerült egyszerre végignézni. Az értelmes jelenetek aránya kb 25% amibe még az olyan hülyeségek is beletartoznak mikor az egyik űrhajóból a másikbe ugrik a pilóta minden védelem nélkül. Garantált halál abban a pillanatban hogy kinyílik az ajtó.
Az értelmetlen jelenetek melyek a film 75%-át teszik ki jól mutatják hogy Kubrick mennyire el volt szállva saját magától, mélyen hitte legbelül hogy a legjobb filmet a néző kínzásával lehet készíteni. Az első három percnyi sötétség után lassan eljutunk a majmokig amik annyira idegesítő hangokat adnak ki hogy legszívesebben már ott abbahagyná az ember de akkor még nem is sejti hogy milyen borzalmak várnak rá.
A film legjobb része egyértelműen a zenéje bár a balettozó űrjárművek tánca sem túl megnyerő de ez a rész legalább teljesen jól élvezhető becsukott szemmel.
A könyv állítólag jó, talán majd azt egyszer, de nem most. Ezt pedig mélyen elássuk a soha nem kellett volna megnézni kupac aljára hogy ne is kerüljön elő többet.monolith_weekly.jpg
Blogged with the Flock Browser

Nincsenek megjegyzések: